Samenwerking Vakantieadres Onbekend en Trees for All_def

Ga op reis, plant een boom

Dankbaar en trots ben ik op de samenwerking met Trees for All. Samen met jou als reiziger dragen we bij aan een gezonde en groene planeet, want voor elke geboekte verrassingsreis wordt een boom geplant op één van de locaties waar Trees for All actief is. Het project waaraan Vakantieadres Onbekend bijdraagt is die in Costa Rica. Hier vind je alles over de samenwerking, waarom Costa Rica en hoe jij dus ook je steentje bijdraagt ♥

Ik ben dol op de natuur. Ik kan me soms echt verbazen over de schoonheid ervan. De schoonheid die eigenlijk altijd en overal wel te vinden is. Maar soms vergeten we hoe mooi het hier op aarde is en hoe belangrijk het is om de natuur ook een handje te helpen, want dat is echt nodig! En omdat de natuur mij zo aan het hart gaat, en ik graag mijn steentje wil bijdragen aan het behoud van de prachtige natuur hier op aarde, ben ik op zoek gegaan naar een manier om iets terug te doen. Deze mogelijkheid vond ik bij Trees for All. Zij planten bomen, compenseren CO2 uitstoot, beschermen en herstellen bestaande bossen. Dit gebeurt zowel in Nederland als verder weg met projecten in ontwikkelingslanden.

Steun aan het project in Costa Rica

Met Vakantieadres Onbekend steun ik, en jij dus ook (!), het Trees for All project in Costa Rica. Bij elke geboekte verrassingsreis doneer ik een boom aan het Carara Nationaal Park Project waar door grootschalige ontbossing veel dier- en plantsoorten verdwenen zijn. Trees for All zorgt er samen met de lokale bevolking voor dat er de komende jaren gewerkt wordt aan het herstel van een groot stuk regenwoud.

Er worden verschillende boomsoorten opnieuw geplant om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke natuur zich herstelt en dat uiteindelijk ook diersoorten zoals ara’s, jaguars en kapucijnapen weer terugkeren naar dit gebied. In totaal zullen er de komende jaren 105.000 nieuwe bomen geplant worden. Én ook de impact op de lokale bevolking is positief. Het biedt hen werk, inkomen en ze worden ook nog eens geadviseerd en getraind in duurzame landbouw en hoe ze bestaand bos kunnen beschermen.

Boek jij je verrassingsreis via Vakantieadres Onbekend? Dan help je automatisch mee aan het herstel van het stuk regenwoud Carara Nationaal Park in Costa Rica. Zo zorgen we er samen voor dat we nog lang van de prachtige natuur op deze aarde kunnen genieten!

Tot nu toe zijn er:

205

BOMEN GEPLANT

Zelf bomen planten tijdens Boomplantdag

Niet alleen in het buitenland is Trees for All actief, ook in Nederland wordt gewerkt aan het herstel van natuurbos en het aanplanten van nieuwe bomen. Elk jaar organiseert Trees for All in samenwerking met Staatsbosbeheer de boomplantdagen. En ik was er bij in 2019! Samen met andere partners hielpen we bij het planten van nieuwe bomen in het Bieslandse bos. Een zware, maar dankbare job.

Wil je meer weten over Trees for All of zelf een boom doneren? Dat kan! Bekijk hier de website van Trees for All en lees hoe ook jij kunt bijdragen!

Liefs, Marjon