Samenwerking Vakantieadres Onbekend en Trees for All_def

Wij dragen bij aan een gezonde planeet

Dankbaar en trots zijn wij op onze samenwerking met Trees for All. Samen met jou als onze reiziger dragen we bij aan een gezonde en groene planeet want voor elke geboekte verrassingsreis laten wij een boom planten op één van de locaties waar Trees for All actief is, namelijk in Costa Rica!

Omdat onze planeet ons aan het hart gaat en wij graag ons steentje willen bijdragen aan het behoud van de prachtige natuur hier op aarde en aan een groene, gezonde planeet, zijn wij op zoek gegaan naar een manier om iets terug te doen. Deze mogelijkheid vonden wij bij Trees for All. Zij planten bomen, compenseren CO2 uitstoot, beschermen en herstellen bestaande bossen. Dit gebeurt zowel in Nederland als verder weg met projecten in ontwikkelingslanden.

Onze steun aan het project in Costa Rica

Wij steunen het Trees for All project in Costa Rica. Voor elke geboekte verrassingsreis doneren wij een boom in het Carara Nationaal Park waar door grootschalige ontbossing veel dier- en plantsoorten verdwenen zijn. Trees for All zorgt er samen met de lokale bevolking voor dat er de komende jaren gewerkt wordt aan het herstel van een groot stuk regenwoud.

Er worden verschillende boomsoorten opnieuw geplant om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke natuur zich herstelt en dat uiteindelijk ook diersoorten zoals ara’s, jaguars en kapucijnapen weer terugkeren naar dit gebied. In totaal zullen er de komende jaren 105.000 nieuwe bomen geplant worden. Én ook de impact op de lokale bevolking is positief. Het biedt hen werk, inkomen en ze worden ook nog eens geadviseerd en getraind in duurzame landbouw en hoe ze bestaand bos kunnen beschermen.

Dus wanneer jij je verrassingsreis bij ons boekt, help je automatisch mee aan het herstel van het stuk regenwoud Carara Nationaal Park in Costa Rica. Zo zorgen we er samen voor dat we nog lang van de prachtige natuur op deze aarde kunnen genieten!

Samen met onze avonturiers hebben wij tot nu toe

131

BOMEN GEPLANT

Bomen planten tijdens de Boomplantdag

Niet alleen in het buitenland is Trees for All actief. Ook in Nederland wordt gewerkt aan het herstel van natuurbos en het aanplanten van nieuwe bomen. Elk jaar organiseert Trees for All in samenwerking met Staatsbosbeheer de boomplantdagen. Wij waren er dit jaar bij! Samen met andere partners hebben we geholpen bij het planten van nieuwe bomen in het Bieslandse bos.

Het was geweldig om die dag samen met heel veel andere boomplanters en onder toezicht van Staatsbosbeheer een nieuw bos aan te planten. Wat een zware maar dankbare job!

Wil je meer weten over Trees for All of zelf een boom doneren? Geweldig! Dat kan! Bekijk hier de website van Trees for All en lees hoe ook jij kunt bijdragen!

Laten we er samen alles aan doen om een gezonde, groene aarde door te geven.

Liefs, Marjon
Oprichter & eigenaar van Vakantieadres Onbekend